wp ilk yapmamız gereken ayarlar

WP WordPress’te yapmamız gereken bazı ayarlar var. Bunları yapmadan ilerlemek bazı kalıcı ve çözümsüz hatalara yol açabilir. WP ilk yapmamız gereken ayarlar burada sıralanacak. Umarım faydalı olur.

WP ye giriş yapıyoruz (Önceki yazım da nasıl giriş yapacağımızı anlattım.) Dolayısıyla admin panele giriş yaptığınızı varsayarak devam ediyorum. 

  1. Bölümden Kullanıcılar(Users) kısmından Profiliniz(Profile) kısmına girelim. Burada gördüğümüz formda eksik yerleri dolduralım. ‘Siteyi görüntülerken araç çubuğunu göster’ tikli olmalı. Dil Seçilmeli. Adınızı ve Soyadınızı  yazın. Yönetici(admin) olarak kalabilir. Değiştirebilirsiniz de. Size kalmış. Size site adı, mail adresiniz,  youtube kanalı, facebook, twitter, instagram, pinterest, yahoo mail, Linkedin vs. hesaplarızın linkleri girilir. Bu sayede tüm hesaplarınızı birbirleriyle bağlamış oluruz.(burada hepsi hemen görünmeyebilir. ilerleyen zamanda yavaş yavaş tamamlanır.) 

Hakkınızda kısmına 

Genel biyografik bilgi verebiliriz.

Profil fotoğrafı eklenebilir.

Hesap Yönetimi

Bizim için önemli olan burası.

WP yi yüklerken otomatik şifre kullandıysak şifre değiştirmekte fayda var.  Şifre değiştirmek istersek buradan yapabiliriz. Burada vereceği çok karmaşık olacağından kendimiz akılda kalıcı yeni bir şifre oluşturalım.(Şifreyi bir yere not edin)

Bitirince Değişiklikleri kaydedin.

Şimdi de biraz temizlik yapalım. WP bize ön hazırlık olarak bazı yüklemeler verir. Bunları silip kendimiz istediğimiz şekilde dizayn edelim.

  1. bölümden Plugins(Eklentiler) kısmına giriyoruz

Installed Plugins (Yüklü eklentiler) Hepsine Tik koy.

Bulk Actions(Toplu İşlemler) den Deactivate(Etkisizleştir) i işaretle. Apply(Uygula) tıkla. 

Bunlar bize lazım değil. Biz kendimize lazım olanları daha sonra seçeceğiz.

Tekrar Hepsine Tik koy. Bulk Actions(Toplu İşlemler) den Delete(Sil) tıkla. Apply(Uygula) tıkla.

  1. Bölümden Settings(Ayarlar) Permalinks(Kalıcı bağlantılar) kısmına giriyoruz. 

Post Name(Yazı İsmi) Tikle ve Save Changes(Değişilikleri Kaydet) tıkla.

Bu değişiklikle ne yaptık?

Site arama google’da yerinde  görünümün

http://sportbmc.com/?p=1 gibi birşey görünmesi yerine

http://sportbmc.com/anasayfa gibi görünmesini sağladık.

  1. bölümden Updates(Güncellemeler) şu an için bir güncelleme var işaretli. Updates(Güncellemeler) oldukça burdan güncelle butonu ile güncellenir.

WP WordPress’te yapmamız gereken bazı ayarlar vardı. Bunları yapmadan ilerlemek bazı kalıcı ve çözümsüz hatalara yol açabilirdi. Bu yüzden WP WordPress’te ilk yapmamız gereken ayarlar burada sıralandı. Artık temel yapılması gerekenler yapıldı. Artık bloğumuzu süsleyebiliriz. Yani içini doldurmaya ve kendimize ait dizayn etmeye başalayabiliriz.

Sitemiz hazır ancak içi boş.
mükemmel bir site için süsleme.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.