Güzel bİr web sİte, blog nasıl olmalı?

Sabırla yazmaya devam edİn. Pes etmeyİn.

web blogger Şafak

Güzel bir site için yapmam gereken şey çok zor olmasa gerek. Öncelikle bunun benim için gerekli olduğuna inanmam lazım. Sabırla alt yapıyı oluşturup yazmam gerek. Diye kendimi önce ikna ettim.

Bakalım siz neler yapabilirsiniz? Lütfen sabırla aşağıdaki yazıyı okuyun ve bu doğrultu da bloğunuzu açın. En güzel blog sizlerin olsun.

Lütfen şöyle para kazanacaksın, zengin olacaksın sözlerine aldırmayın. Unutmayın bedava peynir ancak fare kapanında olur. Emeksiz sonuç almak zor.

“Kendinizi devamlı yenileyin. Yeni içerikler sunun. Bundan hem arama motorları, hem de ziyaret edenler mutlu olur. “

Güzel bir web sitem olsun, işimi büyüteyim, kurumsal bir kimlikle daha etkin bir portföy oluşturmak istiyorsun.

Günümüz teknolojileri tüketiciye ulaşma yollarını da değiştirdi. Televizyon, bilgisayar derken her şey cep telefonu  içine sığıverdi.

Tüketicilere daha etkin ulaşayım, güzel bir web sitem, blogum olsun diyorsan;

Özenli sade işlevsel

1. Özenle, sade fakat işlevsel, bir profesyonelin elinden çıktığı belli olmalı.

Domain ve hosting

2. Biraz paraya kıyıp aylık toplam 10$ kadar. Kendi adımıza bir domain(alan adı) ve hosting(yer) almalıyız. Bu yazımı faydalı bulduysanız ve bir blog açmaya karar verdiyseniz Domain(alan adı) nedir nasıl alırım? ve Hosting (alan kirala) nedir? isimli yazılarımla devam edebilirsiniz.

Güvenli

3. Güvenli bir site olmalı: Mutlaka SSL sertifikası ve site üzerinden satış yapacaksanız Ödeme Kartı Endüstrisi Güvenlik Standartları Konseyi’nin (PCI DSS) gereksinimlerine uyulmalıdır.

akılda kalıcı domain

4. Domaini alırken, akılda kalıcı olmasına ve mümkün olduğu kadar kısa olmasına dikkat edin. Şirket adınız olabilir.

Meta

5. Meta dediğimiz, sizi iyi tanımlayan cümlelerle kendiniz, işletmenizi tanıtın. Sizi farklı kılan yönlerinizi yazın. Arama motorları sizi ararken buna göre arasın. Yani etiketler(tags) çok önemli. Arayanlar sizi bunlarla bulacak ve google bu etiketlere göre bloğu indeksleyecek.

İletişim bilgileri

6. İletişim bilgilerinizi, iş adresinizi, telefon, faks, harita ve iletişin formu gibi bilgileri net belirtin. Ziyaretçilerin size kolay ulaşılmasını sağlayın.

Ziyaret edenler

7. Sitenizi ziyaret edenler bir bakışta ne sunduğunuzu anlasın. Karmaşıklıktan kaçının. Resimler ve özlü sözlerle destekleyebilirsiniz. Site haritası(Navigasyon) dediğimiz önemli fakat zamanla oturacak. 

Neden siz

8. Neden sizinle iş yapmaları gerektiğini, sitenizde kalma gerekçelerini net belirtin. Rakiplerden ayıran yönlerinizi yazın.

Başkaları sizi anlatsın

9. Başkasının sizi anlatması daha farklı etki oluşturur. Referanslarınız varsa belirtin. Sosyal medyayı aktif kullanın. Müşterilerinizin vaya takipçilerin yorum yapmalarını sağlayın.

Kendinizi yenileyin

10. Kendinizi devamlı yenileyin. Yeni içerikler sunun. Bundan hem arama motorları, hem de ziyaret edenler mutlu olur. Rakiplerinizin sitelerine bakın.

Yorum

11. Ziyaretçilerle iletişim halinde olun. Yorum kısmı oluşturarak iyi veya eksik olduğunuz yerleri ziyaretçilerden öğrenmeye çalışın. ‘Size daha fazla nasıl yardımcı olabilirim?’ şeklinde sorularla dönüşler almaya çalışın.

SEO

12. SEO (arama motoru optimizasyonu) stratejileri, web sitenize yeni ziyaretçiler alma konusunda çok önemlidir. Anahtar kelimeler seçerek Tags kısmına yazın. Resimleri optimize edin. Çok fazla resim seçmeyin. Kaydederken resim hangi konuyla ilgiliyse o isimle ve kelimeler arasına – koyarak ingilizce harfler kullanın.

Hakkımızda

13. Firmanız hakkında net bilgiler verin. Kişisel bilgilere girmeden, çalışanlar hakkında bilgiler verin. Kişisel bir dokunuşla güven ortamı oluşturmasına yardımcı olur. Kendimizi saklamama, şeffaf görünüm önemli.

Outlınk

14. Diğer web sitelerine sıkça bağlantı oluşturun. Bu bağlantılar, sizin sitenizin arama motoru sonuçlarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir ve değerli bir kaynak olarak görünmenizi sağlayabilir. Verdiğiniz bağlantıların hala çalıştığını ara sıra kontrol edin. Geri dönüş bağlantıları almaya çalışın.

kolay ödeme 

15. Web siteniz bir ürün satış sitesi olacaksa kolay ödeme yapılabilir olmalı.

sosyal paylaşım

16. Daha fazla erişim için sosyal paylaşım düğmelerini web sitenize belirgin bir şekilde yerleştirin. Sosyal medyada aktif olun. İlgi çekeceğini düşündüğünüz verileri sosyal medya aracılığı ile paylaşın.

Yükleme süresi

17. Yükleme süresini yavaşlatacak gereksiz video, resim, animasyon, müzik vs. den kaçının. Kesinlikle optimize edin. 

Ara butonu ve kategoriler

18. Ziyaretçilerin ihtiyaç duyduklarını kolayca bulmalarına yardımcı olun. Ara butonu ve kategoriler oluşturun. Tüm ürünleri birden yığmayın.

E kitap veya katalog

19. E kitap veya katalog sunun. Farklı ve doyurucu içerik çok önemli. Sitenize üye olanlara bunları ücretsiz belli aralıklarla sunun.

Sabır

20. Sabırla yazmaya devam edin. Pes etmeyin. Belki en önemli kısmı da bu. 

Sizde kendinize uygun bir alan adı İLE SİTENİZİ HAZIRLAMAYA BAŞLAYIN

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.